یکی از اصلی ترین بخش های پا زانو محسوب می شود چرا که این مفصل مهم نگه دارنده وزن بدن می باشد، قوزک ها در حالت طبیعی کنار یک دیگر قرار می گیرد، ولی اگر میزان نزدیگی آن ها به یک دیگر بیش از اندازه باشد نشان دهنده پای پرانتزی است یعنی این حالت باعث شده تا قوزک پا به سمت داخل برود. این عارضه می تواند بنا به دلایل مختلفی ایجاد شود، ما در این مقاله قصد داریم تا در خصوص زانوی پرانتری، علت، راه های درمان و بسیاری از موارد دیگر برای شما صحبت کنیم پس مقاله را تا انتها بخوانید.
علت ایجاد پای پرانتزی
هر بیماری و یا مشکلی که در بدن این ایجاد می شود می تواند دلایل مختلفی داشته باشد پای پرانتزی نیز به همین شکل است، از جمله علت های اصلی بروز پای پرانتزی (ژنوواروم) عبارتند از:
- داشتن ضعف در ناحیه عضلات
- بیماری روماتیسم مفصلی
- نرمی استخوان ها
- چاقی بیش از اندازه به ویژه در کودکان
- بیماری آرتروز زانو یا استئوآرتریت
- کمبود ویتامین D در بدن
- نشستن و یا حتی ایستادن به حالت بد
- ضربه دیدن زانو ها
- زود راه افتادن کودک
زانوی پرانتزی در کودکان و بزرگسالان
داشتن زانو های پرانتزی هم در کودکان و هم در بزرگسالان وجود دارد ولی کاملا با یک دیگر متفاوت است. ممکن است شما در سنین کم مشاهده کنید که کودکتان زانوی پرانتزی دارد ولی این موضوع جای هیچ نگرانی ندارد چرا که با بزرگ شدن کودک برطرف می شود، ولی گاهی اوقات ممکن است باقی بماند در اینصورت می بایست به بهترین متخصص ارتوپدی مراجعه کرد، پزشک به منظور تشخیص از اشعه ایکس استفاده می کند که یک روش تشخیصی دقیق محسوب می شود.
داشتن زانوی پرانتزی در بزرگسالان بدون درمان خود به خود برطرف نمی شود و ممکن است با بالارفتن سن تشدید شود یعنی همراه با درد و همچنین از بین رفتن استخوان های مفاصل باشد. زمانی مشاهده کردید که زانوی شما پرانتزی است حتما به پزشک مراجعه کنید چرا که تشخیص به موقع می تواند از تعویض مفصل ران جلوگیری کند.
درمان پای پرانتزی
درمان پای پرانتزی به روش های مختلفی انجام می شود که شامل موارد زیر می شود:
بریس: یا همان ارتز یکی از راه های درمانی برای پای پرانتزی است، از بریس ها باید در زمان درستی استفاده شود تا بتواند تاثیرات مثبتی نیز داشته باشد، افراد بالغ به دلیل اینکه رشد آن ها کامل شده است درمان با بریس اصلا پیشنهاد نمی شود، این روش درمانی بیشتر برای کودکان تجویز می شود چرا که در حال رشد هستند. بزرگسالان هیچ نگران نباشند چرا که بریس هایی نیز برای افراد بالغ وجود دارد، ولی باید به این نکته اشاره کرد که این روش درمانی تاثیر بسیار کمی دارد.
ورزش: انجام تمرینات ورزشی در درمان پای پرانتزی بسیار موثر است و باعث شده تا فشار وارد شده برروی تاندون ها به حداقل برسد. علاوه بر انجام ورزش می توانید از ماساژ درمانی نیز استفاده کنید، انجام این کار حتما می بایست توسط فیزیوتراپ انجام شود.
جراحی: زمانی که پزشک متخصص با هیچ کدام از روش های گفته شده نتیجه ای را دریافت نکرد در اینصورت از روش جراحی استفاده می شود. جراحی بیشتر در افراد بالغ مناسب است، در این روش درمانی از جراحی استئوتومی زانو یا برش استخوان استفاده می شود، بعد از انجام جراحی حتما می بایست طبق نظر فیزیوتراپ فعالیت ورزشی را آغاز کنید.
مراقبت های بعد از جراحی زانوی پرانتزی
در صورتی که جراحی استئوتومی انجام داده باشید حتما می بایست مراقبت های لازم را انجام دهید چرا که رعایت تمامی این موارد روند بهبودی را تسریع می بخشد این مراقبت ها عبارتند از:
- بیمار به هیج وجه نباید بعد از جراحی زانو پرانتزی، طولانی مدت استراحت کند. بلکه می بایست بعد از بین رفتن داروهای بی هوشی و بی حسی عضلات خود را کم کم حرکت دهید ولی حتما به این نکته توجه کنید که انجام این فعالیت ها می بایست زیر نظر پزشک باشد.
- به منظور تسکین درد پزشک داروهایی را تجویز می کند که تمامی آن ها باید به موقع و سروقت مصرف شوند.
- از رانندگی کردن به مدت 4 تا 6 هفته اجتناب کنید.
- حتما به این نکته توجه داشته باشید که محل جراحی شده به هیچ وجه خیس نشود.
- می توانید از کمپرس یخ برای کاهش خون مردگی و التهاب استفاده کنید.
0 دیدگاه