دکتر مهدی مقتدائی » استخوان و مفاصل » درمان پیچ خوردگی زانو و روش‌های آن
مدت زمان مطالعه ۷ دقیقه

درمان پیچ خوردگی زانو و روش‌های آن

درمان پیچ خوردگی زانو با روش های مختلفی انجام می‌شود و با توجه به شدت آسیب دیدگی متفاوت است. پیچ خوردگی زانو بر اثر آسیب دیدن رباط ها ایجاد می‌شود. برای درک بهتر از درمان پیچ خوردگی زانو در ادامه این مقاله با ما همراه باشید.

درمان-پیچ-خوردگی-زانو

بیشتر بخوانید: درمان زانوی ضربدری کودکان

علائم پیچ خوردگی زانو

همانطور که گفته شد پیچ خوردگی زانو برروی رباط زانو تاثیر می گذارد که علائم مختلفی را به همراه دارد. در بعضی از مواقع ممکن است بعد از 48 ساعت این علائم شدید و با گذشت زمان چند روزه درد آن کمتر شود البته این موضوع در تمامی افراد یکسان نیست بلکه به میزان آسیب دیدگی زانو بستگی دارد. برخی از علائم عبارتند از:

• بروز درد در ناحیه زانو

• التهاب زانو

• محدود شدن دامنه حرکتی زانو

• کبود شدن اطراف زانو

• سفت شدن مفاصل زانو

اگر زانوهای شما دچار پیچ خوردگی شد به هیچ عنوان نباید این موضوع را نادیده بگیرید و زمان مراجعه به پزشک متخصص را به تاخیر بیندازید چرا که عدم مراجعه به موقع عوارض زیادی را برای بیمار به همراه دارد.

بیشتر بخوانید: جراحی شکستگی زانو

اقدامات اولیه برای درمان پیچ خوردگی زانو

پیچ خوردگی زانو یک وضعیت دردناک و ناخوشایند است که ممکن است از عوامل مختلفی نظیر آسیب‌های ورزشی یا التهابات، ناشی شود. اولین اقدام برای درمان پیچ خوردگی زانو تشخیص آن توسط پزشک است در ادامه اقدامات اولیه درمان را تشریح خواهیم کرد:

پس آن که احساس درد، تورم و کبودی در ناحیه زانو ایجاد شد و دامنه حرکتی این مفصل محدود شد باید به پزشک متخصص ارتوپد مراجعه کنید.

پزشک به منظور تشخیص دقیق پیچ خوردگی زانو و انتخاب روش درمانی تصویربرداری تجویز می‌کند. در این مرحله انجام سی تی اسکن، MRI می‌تواند، میزان آسیب دیدگی رباط و اینکه کدام رباط دچار آسیب دیدگی شده است را کاملا مشخص کرد.

پس از تشخیص پیچ خوردگی درجه و شدت آسیب مشخص می‌شود.

بیشتر بخوانید: جراحی مینیسک زانو

02:07
truncate dir-rtl

آسیب دیدن زانو و مراجعه به پزشک

انواع درمان پیچ خوردگی زانو

پس از تشخیص پیچ خوردگی زانو توسط پزشک متخصص ارتوپد، انواع روش‌های درمانی با توجه به شدت آسیب تجویز می‌شود  در ادامه به این روش‌های درمانی اشاره خواهیم کرد:

استراحت

اولین راه برای درمان پیچ خوردگی زانو استراحت است و باید از هر نوع فعالیتی که موجب فشار بر زانو می‌شود، خودداری کرد. به طور مثال دویدن و پریدن می‌تواند درد و مشکلات را تشدید کند. همچنین توصیه می‌شود در زمان نشستن و خوابیدن زیر پای خود یک بالش قرار دهید تا از تورم آن کاسته شود. در آسیب دیدگی درجه 1 با دو هفته استراحت درمان می‌شود.

درمان دارویی

 پزشک ممکن است به منظور تسکین درد انواع مسکن‌ها مثل استامینوفن را تجویز کند همچنین اگر این داروها در تسکین درد جوابگو نبود داروهای قوی‌تری تجویز می‌شود در موارد شدیدتر، پزشک داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی نیز تجویز می‌کند.

کمپرس یخ

 استفاده از کمپرس یخ می‌تواند میزان پیچ خوردگی و آسیب دیدگی زانو را کاهش دهد همچنین در کاهش تورم نیز بسیار موثر است. این کار را باید به مدت 15 تا 20 دقیقه انجام دهید و همچنین این عملیات را چندین بار در روز تکرار کنید.

آتل

 از این روش درمانی برای ثابت نگه داشتن زانو و حمایت از آن استفاده می‌شود و همچنین از حرکت و فشار روی زانو جلوگیری کرده و موجب کاهش تورم می‌شود.

مکمل‌های غذایی

 مصرف مکمل‌هایی که ممکن است به بهبود سلامت مفاصل کمک کنند، بسیار مفید باشد.

فیزیوتراپی

انجام تمریناتی که به تقویت عضلات پیرامون زانو کمک کنند، می‌تواند پیچ خوردگی زانو را بهبود بخشد. اما پیشنهاد می‌شود با پزشک یا متخصص فیزیوتراپیست مشورت کنید. همچنین روش‌های مختلف مثل لیزر درمانی، تزریق کورتیکواستروئید، و گاهی تزریق پی آر پی تاثیر بسیار زیادی دارد.

جراحی

تشخیص به موقع و جلوگیری از بدتر شدن شرایط بیمار اهمیت بسیار بالایی دارد همچنین اگر میزان آسیب دیدگی درجه 3 بوده و شرایط بیمار حاد و شدید باشد متخصص ارتوپدی جراحی را پیشنهاد می‌کند. علاوه بر آن ممکن است پیچ خوردگی منجر به پارگی رباط صلیبی قدامی شود که در اینصورت انجام عمل جراحی ضروری است. 

بیشتر بخوانید: جراحی آرتروز زانو

 سوالات متداول

نتیجه گیری

عوامل مختلفی مانند آسیب‌های ورزشی، حرکتی یا التهابات موجب پیچ خوردگی زانو می‌شود که با توجه به درجه بندی آسیب نوع درمان متفاوت است. در صورت آسیب دیدگی بهتر است به متخصص ارتوپدی مراجعه کنید تا اقدامات به هنگام و موثر را برای درمان پیچ خوردگی زانو صورت گیرد.

دکتر مهدی مقتدایی

متخصص ارتوپد، فلوشیپ جراحی زانو
دکترای حرفه ای: پزشکی عمومی از دانشگاه علوم پزشکی تهران 1378
دکترای تخصصی: رتبه اول بورد ارتوپدى كشور دانشگاه علوم پزشكى تهران ١٣٨٤
فلوشیپ: جراحی زانو از دانشگاه علوم پزشکی ایران

برچسب ها:
مقالات مرتبط
علت بروز زانو درد در جوانی

علت بروز زانو درد در جوانی

زانو درد در جوانی معمولاً به وضعیتی اشاره دارد که فرد جوان به دلایل مختلف از جمله فعالیت‌های ورزشی یا زندگی روزمره، درد و...

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس سریع با پزشک