پیوند تاندون نوعی جراحی است که از آن برای یک قسمت از تاندون، به منظور قرار دادن در قسمتی که دچار آسیب دیدگی شده استفاده می شود. اگر بخواهیم یک توضیح کوتاه در مورد تاندون ها بگوییم باید گفت که تاندون ها بافتی نرم و انعطاف پذیر هستند که قسمتی از آن به عضله و قسمت دیگر آن به استخوان متصل شده است. از جمله وظایف اصلی تاندون ها انتقال نیروی عضله به منظور حرکت دادن آن می باشد. در صورتی که یک تاندون از بین رفته باشد از جراحی به منظور بازسازی آن استفاده می شود پس اگر در مورد این روش جراحی اطلاعاتی را ندارید حتما این نوشته را تا انتها بخوانید.
علائم نشان دهنده پارگی تاندون
هر نوع عارضه یا مشکلی می تواند از علائم و نشانه هایی برخوردار باشد. از جمله علائم نشان دهنده پارگی تاندون به شرح زیر می باشد.
عدم توانایی در حرکت انگشتان
ایجاد درد در زمان خم کردم انگشتان
ایجاد تورم در محل آسیب دیده
داشتن درد در هنگام لمس
ایجاد زخم
به جا ماندن انگشتی که تاندون آن دچار پارگی شده است.
پارگی تاندون چگونه تشخیص داده می شود؟
اگر دچار هر نوع آسیبی در پاها، انگشت و … شدید لازم است تا حتما به منظور تشخیص به بهترین متخصص ارتوپدی مراجعه کنید. توجه داشته باشید که به تاخیر انداختن درمان این عارضه می تواند خطرات جبران ناپذیری را به همراه داشته باشد.
شاید فکر کنید که بعد از ضربه دیدگی انگشتان اگر توانستید آن ها را تکان دهید دیگر نیازی به مراجعه پزشک ندارید ولی قطعی نیست و حرکت دادن انگشتان نشان دهنده سالم بودن آن ها نمی باشد.
پس با توجه تمامی موارد گفته شده در صورت بروز هر نوع آسیب دیدگی در انگشتان خود سریعا به منظور تشخیص و درمان به پزشک مراجعه کنید.
کاندیدای مناسب برای انجام جراحی پیوند تاندون
انجام جراحی پیوند تاندون برای افرادی که شرایط زیر را دارند استفاده می شود ویژگی های این افراد عبارتند از:
- افرادی که به دلیل عدم تعادل دچار بدشکلی مفاصل هستند.
- در افرادی که به دلیل پارگی تاندون بخیه زدن امکان پذیر نیست.
- زمانی که فلج عضلات اتفاق افتاده و با جایگزین کردن یک مفصل سالم می توان آن را درمان کرد.
نحوه انجام جراحی پیوند تاندون
از جراحی پیوند تاندون به منظور ترمیم تاندون آسیب دیده استفاده می شود. انجام این جراحی معمولا برای انگشتان دست و همچنین تاندون ها فلکسور که برای خم کردن انگشتان می باشد استفاده می شود.
تاندون ها و رابط ها شبیه به یک دیگر هستند و وظیفه هر کدام از آن ها نگه داری مفصل در محل خود می باشد. همانطور که گفته شد تاندون و رباط شبیه به هم هستند از همین رو به منظور پیوند رباط آسیب دیده می توان از تاندون ها استفاده کرد.
پیوند تاندون ها ممکن است به صورت دو مرحله ای انجام داده شود نحوه انجام آن نیز به این صورت است که در محلی که تاندون وجود ندارد میله پلاستیکی قرار داده می شود تا از این طریق بتوان یک تاندون درست کرد.
در مرحله بعدی نیاز است تا میله پلاستیکی برداشته و برای جایگذاری از تاندون پیوندی استفاده می شود.
در بعضی از مواقع ممکن است از تاندون خود بیمار برای پیوند استفاده نشود و به عنوان جایگزین از تاندون آلوگرافت استفاده می شود. علت اصلی استفاده از این نوع تاندون زمانی است که بدن خود فرد تاندونی را برای پیوند نداشته باشد.
بیشتر بخوانید: کشیدگی تاندون آشیل پا
مراقبت های لازم بعد از پیوند تاندون
هر نوع عمل جراحی در دوران نقاهت خود لازم است تا حتما مراقبت های لازم رعایت شود تا بهترین نتیجه از جراحی دریافت شود و عوارض یا خطراتی که ممکن است در هر عمل جراحی وجود داشته باشد با رعایت این موارد به طبع کمتر خواهد بود از جمله این مراقبت ها عبارتند از:
- به هیچ عنوان نباید محل جراحی شده را زیاد حرکت دهید.
- از بلند کردن اجسام سنگین و فعالیت های بدنی سخت به شدت اجتناب کنید.
- به منظور بازگردانی حرکت لازم است تا تمرینات و حرکاتی را زیر نظر یک فیزیوتراپ انجام دهید.
- در صورت تجویز دارو توسط پزشک لازم است تا حتما آن ها را به موقع و سروقت مصرف کنید.
- لازم است تا حتما پانسمان محل جراحی شده را هر روز تعویض کنید.
در مورد نقاهت بعد از جراحی پیوند تاندون باید بگوییم که بسته به محل جراحی شده بهبودی نیز کاملا متغییر است یعنی ممکن بهبودی کامل 1 تا 3 ماه بعد از جراحی باشد.
از همه مهم تر به منظور کاهش عوارض ناشی از جراحی بهتر است تا از انجام فعالیت هایی که به محل جراحی آسیب وارد می کند به شدت خودداری کنید.
کلام آخر
ما در این نوشته در مورد جراحی پیوند تاندون صحبت کردیم از مهم ترین کاربرد های انجام این جراحی در بازسازی تاندون ها می باشد. اگر نیاز به جراحی پیوند تاندون دارید لازم است تا حتما جراحی خود را نزد بهترین متخصص ارتوپدی در تهران انجام دهید تا نتایج به نسبت خوبی را نیز از جراحی خود دریافت کرده باشید.
0 دیدگاه