درد جلوی زانو در واقع یکی از متداول ترین مشکلات زانو است که در زمان بالا یا پایین رفتن از پله ها تشدید می شود، توجه داشته باشید که مرکزیت این درد در واقع ناحیه کناری و قدامی زانو است که باعث می شود تا حتی فرد در هنگام کشیدن زانو خود هم با مشکل روبرو شود.اگر می خواهید تا با مهم ترین دلایل ایجاد این درد و بسیاری از موارد مرتبط با آن بیشتر آشنا شوید تا انتهای این نوشتار همراه ما باشید.
مهم ترین دلیل درد جلوی زانو
دقت داشته باشید که درد جلوی زانو زمانی زخ می دهد که کشکک زانو به دستی حرکت نداشته و به استخوان ران سایش داشته باشد البته این درد به دلایل دیگری نیز بستگی دارد که از مهم ترین آن ها عبارتند از:
- قرارگیری نادرست کشک زانو
- ضعیف بودن یا سستی ماهیچه جلویی زانو
- انجام فعالیت های ورزشی که باعث وارد شدن فشار بیش از اندازه به این بخش می شود.
- صاف بودن کف پا
- کم عمق بودن قسمت کاسه ای مفصل زانو
علائم ناشی از درد جلوی زانو
در مورد علائم این درد بایستی اشاره کنیم که در تمامی افراد درد ان یکسان نیست چرا که به نوع درد، علت و بسیاری از موارد دیگر بستگی دارد.
- متورم شدن این ناحیه
- خالی کردن زانو
- صدا دادن زانو
- گرفتگی عضلات
- داشتن درد در زمان بالا یا پایین رفتن از پله ها
درد جلوی زانو چه زمانی خطرناک است؟
در پاسخ به این سوال باید اشاره کنیم که درد جلوی زانو در حالت کلی مشکل جدی نیست ولی اگر این مشکل منجر به بروز درد یا نارحتی شود حتما بایستی جدی گرفته شود.
در حالت کلی اگر این درد همراه با علائم زیر باشد لازم است تا حتما آن را جدی بگیرید از مهم ترین آن ها عبارتند از:
- دردی علاوه بر قسمت جلویی زانو در کنار کشکک هم وجود دارد.
- دردی که بعد از نشتن های طولانی مدت تشدید می شود.
- دردی که همراه با ساییدگی کشکک زانو است.
- دردی که در زمان بالا یا پایین رفتن از پله تشدید می شود.
توجه داشته باشید که اگر هریک از علائم نام برده را مشاهده کردید لازم است تا هر چه سریع تر به یک بهترین متخصص ارتوپدی در تهران مراجعه نمایید تا بعد از معاینه و تشخیص مناسب ترین روش درمانی برای شما انتخاب شود.
درد جلوی زانو چگونه تشخیص داده می شود؟
روش های تشخیصی مختلفی برای این مشکل وجود دارد که از مهم ترین آن ها عبارتند از:
✳️ معاینه فیزیکی جزء اولین راه تشخیص است که از طریق آن پزشک علائم را به طور کامل بررسی می کند، در این حین سوالاتی هم از بیمار پرسیده می شود که به روند درمانی کمک بسیار زیادی می کند.
✳️ در حالت کلی تشخیص این عارضه با معاینه فیزیکی قابل تشخیص است، ولی در بعضی از مواقع هم به منظور بررسی های بیشتر لازم است تا تصویر برداری با اشعه ایکس انجام داده شود.
✳️ انجام سی تی اسکن هم جزء دیگر روش های تشخیصی محسوب می شود که از طریق آن می توان علت و از همه مهم تر وضعیت استخوان اطراف زانو را هم بررسی می شود.
✳️ علاوه بر تمامی موارد گفته شده در بعضی از مواقع زمانی که پزشک به مشکلاتی در رباط و بافت زانو مشکوک شود انجام تصویر برداری با MRI انجام می شود. ذکر این نکته بسیار حائز اهمیت می باشد که هدف از انجام این تصویر برداری در واقع معاینه بافت های غیر استخوانی نظیر منیسک و رباط ها است.
آیا می توان از درد جلوی زانو پیشگیری کرد؟
بله – با رعایت نکاتی که در این بخش از مقاله اشاره می کنیم می توان از بروز چنین مشکلی پیشگیری کرد مهم ترین آن ها به شرح زیر می باشد:
- کفش های مناسب پبپوشید.
- قبل از انجام ورزش حتما گرم کنید.
- وزن خود را همیشه متعادل نگه دارید و از افزایش وزن خودداری کنید.
- از انجام هر گونه فعالیتی که آسیب دیدگی زانو ها را به همراه دارد خودداری نمایید.
- انجام تمرینات کششی که باعث تقویت عضلات چهار سر ران می شود را حتما در برنامه روزانه خود قرار دهید.
توجه داشته باشید که تمامی موارد ذکر شده بایستی حتما زیر نظر پزشک انجام داده شود چرا که ممکن است برای بعضی از افراد با توجه به وضیتشان به هیچ عنوان مناسب نباشد.
سوالات متداول
این موضوع به عوامل مختلفی بستگی دارد، ولی اگر زیر نظر پزشک انجام داده شود می تواند به درمان بسیار کمک کند.
نشستن های طولانی مدت، بالا یا پایین رفتن از پله ها، دویدن آن در سراشیبی، زانو زدن و … می تواند منجر به افزایش درد شود.
کلام آخر
با توجه به تمامی موارد ذکر شده باید اشاره کنیم که درد جلوی زانو جزء مشکلات خیلی حاد و جدی محسوب نمی شود و در صورت بروز می توان آن را با روش های درمانی غیر تهاجمی نظری مصرف دارو یا انجام برخی از فعالیت ها می توان به درمان آن کمک کرد البته روش های درمانی دیگر نظیر جراحی زمانی که خیلی مشکل حاد باشد پیشنهاد می شود. اگر سوالی در مورد این مشکل دارید می توانید در بخش انتهایی مقاله یعنی نظرات مطرح نمایید.
0 Comments