کشکک زانو یکی از مهم ترین بخش های زانو محسوب می شود که وظیفه محافظت از مفصل زانو را به عهده دارد این بخش مهم زانو ممکن است در اثر آسیب دیدگی دچار شکستگی شود، شکستگی این ناحیه می تواند تنها یک ترک خوردگی ساده باشد یا حتی منجر به خوردشدگی کامل شککک شود که در این صورت درد بسیار زیادی را به همراه دارد. زمانی در صورتی که کشکک زانو دچار شکستگی شده باشد حتما می بایست به منظور درمان به متخصص ارتوپدی مراجعه کرد. ساده ترین روش درمانی استفاده از آتل یا گچ می باشد ولی در صورتی که شکستگی زانو بسیار شدید باشد از جراحی استفاده می شود. ما در این مقاله قصد داریم تا در خصوص شکستگی کشکک زانو، علائم، روش های تشخیص و بسیاری از موارد پیرامون این موضوع برای شما صحبت خواهیم کرد.
آناتومی کشکک زانو
کشکک زانو به استخوان کوچک جلوی زانو گفته می شود وجود این استخوان می تواند از زانوها در برابر ضربات و آسیب دیدگی ها محافظت کند. در قسمت انتهایی کشکک و همچنین استخوان فمور با مایعی به نام غضروف آرتیکولار پوشانده شده است. وظیفه اصلی این مایع حرکت راحت استخوان ها در حین راه رفتن بدون ساییدگی می باشد.
شکستگی کشکک زانو در بخش های مختلف زانو اعم از فوقانی، تحتانی یا حتی در مرکز کشکک زانو رخ می دهد علاوه بر آن ممکن است ممکن است چندین عضو را نیز درگیر کند.
انواع شکستگی زانو
شکستگی کشکک زانو شامل از انواع مختلفی برخوردار می باشد که عبارتند از:
شکستگی پایدار
آن بخشی از استخوان که با دیگر قسمت های بدن در ارتباط است سالم می ماند یا ممکن است چند میلی متر از یک دیگر جدا شوند. همچنین در شکستگی پایدارکشکک زانو استخوان ها ثابت رد جای خود باقی می مانند.
شکستگی جابه جا شده
در این نوع شکستگی قسمت انتهایی استخوانی که دچار شکستگی شده است جدا می شود. با بروز چنین مشکلی انجام حرکات نرم کمی سخت و دشوار خواهد بود. در درمان این نوع شکستگی جراحی مناسب ترین روش محسوب می شود.
شکستگی باز
این نوع شکستگی به گونه ای می باشد که قسمت های استخوانی از پوست بیرون زده می شوند و می تواند منجر به بروز عفونت شود. با شکستگی باز کشکک بافت های نرم نیز دچار آسیب می شوند در حالت کلی این نوع شکستگی جزء شکستگی های وخیم محسوب می شود.
علت و علائم شکستگی کشکک زانو
شکستگی کشکک زانو ممکن است بر اساس دلایل مختلفی ایجاد شود که عبارتند از:
- افتادن برروی زانو ها به طور مستقیم
- ضرب دیدگی زانو که می تواند اثر تصاف باشد.
- انقباض عضلات چهار سر ران
آسیب دیدگی این بخش مهم بدن شامل علائم مختلفی می باشد که به شرح زیر است.
- ایجاد کبودی یا تورم در قسمت جلویی زانو
- ناتوانی در صاف کردن پا
- بروز مشکلاتی در راه رفتن
- داشتن حساسیت به لمس
- ایجاد تغییرات در شکل کشکک زانو
پیشگیری از شکستگی کشکک زانو
شکستگی های ناشی از کشکک زانو بر اثر حوادث مختلف می باشد که امکان جلوگیری از آن وجود ندارد ولی با بعضی از راه ها می توان از آسیب های ناشی از شکستگی کشکک زانو جلوگیری کرد. از جمله روش های پیشگیری از آسیب دیدگی عبارتند از:
- استفاده از کفش های مناسب که از پاها و زانو به خوبی محافظت کند.
- قبل از انجام حرکات ورزشی حتما گرم کنید و بعد از شروع به انجام ورزش کنید.
- در انجام بری از کارها امکان آسیب دیدگی کشکک زانو وجود دارد که به منظور جلوگیری از آن می توانید از وسایل محافظی استفاده کنید.
بیشتر بخوانید: تاندونیت کشکک زانو چیست؟
راه های درمانی شکستگی کشکک زانو
با توجه به علائم گفته شده اگر کشکک زانوی شما دچار شکستگی شده باشد می توانید با استفاده از روش های گوناگون درمانی آن را درمان کرد ولی در ابتدا لازم تا حتما به یک متخصص ارتوپدی مراجعه کنید تا با توجه به میزان آسیب دیدگی درمان مناسب را انتخاب کند از جمله روش های درمانی عبارتند از:
جراحی
انجام جراحی شکستگی زانو کاملا بستگی به نوع شکستگی کشکک زانو دارد این نوع شکستگی می تواند به شکل عرضی یا خورد شدگی باشد. به منظور درمان شکستگی عرضی از پیچ یا پین به منظور جاانداختن شکستگی استفاده می شود ولی زمانی که کشکک زانو کاملا خورد شده باشد دیگر با جا انداختن نمی توان آن را درمان کرد و تنها راه درمانی برداشتن استخوان های خورد شده می باشد.
غیر جراحی
زمانی که استخوان از جای خود تکان نخورده باشد نیازی به انجام جراحی نیست، بلکه به منظور صاف نگه داشتن زانو می توان از آتل و گچ استفاده کرد چرا که با این روش می توان استخوان کشکک زانو را ثابت در جای خود نگه داشت. علاوه بر آن به هیچ عنوان نباید قبل از بهبودی کامل استخوان فشاری برروی آن وارد شود.
0 Comments