جراحی تعویض مفصل زانو نوعی جراحی برای درمان انواع بیماری ها و آسیب دیدگی های زانو است. این جراحی ممکن است به شکل کامل و یا نیمه انجام شود. در جراحی تعویض مفصل نیمه زانو، فقط بخشی از مفصل ترمیم و بازسازی می شود. در این مطلب قصد داریم تا مراحل این جراحی، مزیا و معایب و کاربرد های آن را مورد بررسی قرار دهیم.
جراحی تعویض مفصل نیمه زانو
در روند جراحی تعویض مفصل نیمه زانو مهم ترین اقدامی که انجام می شود این است که در بخش های استخوان و نیز غضروف هایی که دچار آسیب شده اند اجزایی فلزی و مواد پلی اتیلن جایگذاری می شود. اما در این جراحی صرفاً بخش هایی از مفاصل زانو برش می خورد. به همین دلیل در بخش های تراشیده شده باید جایگزین هایی مصنوعی قرار داده شود. جایگزین ها اجزایی از جنس فلز هستند و بالاترین سازگاری را با بافت بدن انسان دارد. در صورت انتخاب بهترین جراح تعویض مفصل زانو و انجام درست مراقبت های بعد از جراحی تعویض مفصل زانو، این جراحی می تواند نتیجه خوبی را به همراه داشته باشد.
این روش برای بیمارانی انجام خواهد شد که با مشکلات جزئی در بخش زانوان روبرو شده اند.
مراحل جراحی تعویض مفصل نیمه زانو
برخی از افراد این پرسش را مطرح می کنند که جراحی تعویض مفصل نیمه زانو چگونه انجام می شود؟. مراحل جراحی تعویض مفصل نیمه زانو به شرح زیر است:
جراح در ابتدا برشی در بخش های جلویی زانو ایجاد می کند. پس از این که نواحی مختلف زانو مورد بررسی قرار گرفتند پزشک می تواند بخش هایی که آسیب دیده اند را از سایر بخش ها شناسایی کند. در ادامه نواحی آسیب دیده تراش می خورند و برداشت غضروف ها و یا استخوان های آسیب دیده انجام می پذیرد. برای پر کردن محل های خالی شده باید از جایگزین های مصنوعی که اجزای فلزی هستند استفاده شود. در این مرحله پزشکان با مهارت زیادی مصنوعات فلزی را در محل جایگذاری می کنند. سپس بخیه زدن می تواند مراحل جراحی تعویض مفصل نیمه زانو را تکمیل کند. بعد از اتمام روند جراحی بیمار را به بخش ریکاوری منتقل می کنند تا اقدامات مراقبتی لازم روی آن ها انجام شود.
آمادگی قبل از جراحی تعویض مفصل زانو
قبل از جراحی، لازم است تا پزشک آزمایش هایی را انجام شود تا از عدم وجود بیماری های زمینه ای اطمینان پیدا کند و مطمئن شود که این جراحی برای شما مناسب است. از جمله اقداماتی که باید برای آمادگی قبل از جراحی تعویض مفصل زانو انجام دهید می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- دو هفته قبل از جراحی سیگار نکشید
- حداقل 48 ساعت قبل از جراحی الکل ننوشید
- تا دو هفته قبل جراحی از دارو های ضد انعقاد خون استفاده نکنید ( در این مورد با پزشک مشورت کنید)
عمل تعویض مفصل نیمه زانو چه مزایایی دارد؟
از مزایایی که می توان برای این جراحی برشمرد موارد زیر هستند:
- به دلیل این که برای جراحی تعویض مفصل نیمه زانو برش های کمتری ایجاد می گردد دوره بستری شدن بیماران در بیمارستان و مراکز درمانی کوتاه تر است. بنابراین بیماران در کوتا ترین زمان می توانند به منزل بازگردند و ادامه روند بهبودی را در منزل سپری کنند.
- دوره نقاهت و دوره بهبودی بعد از جراحی تعویض مفصل نیمه مفصل زانو نسبت به جراحی تعویض مفصل زانو بصورت کامل کوتاه تر است.
- این جراحی روش درمانی ایمن و بی خطری است که می توان امیدوار بود بدون خطر به بهبود بیماران و تسکین درد آنان کمک کند.
- این جراحی تاکنون برای بسیاری از افراد انجام پذیرفته است و تاکنون عارضه خاصی برای آن ذکر نشده است. به همین دلیل می توانید بدون نگرانی برای انجام آن اقدام کنید.
آیا آتروز زانو با روش جراحی مفصل نیمه زانو قابل درمان است؟
در آرتروز زانو بخشی از غضروف های موجود در ناحیه زانو ها دچار آسیب دیدگی می شوند. گاهاً این آسیب ها در ابعاد گسترده ای ایجاد می شود اما در برخی از موارد آسیب در نواحی محدود تری از زانو و مفاصل آن است.
در مواقعی که بخش های کمی غضروف و استخوان از بین رفته است می توان با انجام جراحی مفصل نیمه زانو به درمان و کاهش درد ها کمک کرد. به طوری که بخش های آسیب دیده شناسایی می شوند سپس با استفاده از پروتز های مصنوعی که فلزی هستند و پلی اتیلن و جایگزینی آن ها در همان مناطق می توان نواحی را بهبود بخشید.
معایب تعویض مفصل نیمه زانو
یکی از معایبی که جراحی تعویض مفصل نیمه زانو دارد این است که احتمال این که افراد در آینده و چند سال بعد از این جراحی نیازمند عمل جراحی تعویض مفصل کامل باشند وجود دارد. به همین دلیل در صورتی که بخش های دیگر مفصل زانو و استخوان ها دچار آسیب شوند افراد باید به جراحی دیگری روی بیاورند. اما به طور کلی خطری سلامتی افراد را تهدید نخواهد کرد و بهترین متخصصین و جراحان ارتوپدی می توانند بهترین برنامه ریزی را در جهت جراحی های موفق داشته باشند.
کلام آخر
پیشنهاد می کنیم در صورتی که مطالب ارائه شده در این مقاله توانسته سوالات شما را در این زمینه پاسخ گوید و در افزایش اطلاات شما کاربردی باشد آن را با کسانی که فکر می کنید نیازمند این اطلاعات هستند به اشتراک بگذارید.
0 Comments