نرمی غضروف کشکک زانو در قسمت پاتلا که زیر کشکک زانو قرار دارد ایجاد می شود، زمانی که کشکک زانو دچار چنین عارضه ای شود دردی را به همراه دارد که می تواند برای فرد بسیار آزار دهنده و دردناک باشد. 20 تا 45 سالگی شایع ترین سنی است که افراد به این عارضه دچار می شوند، زمانی که شما دچار نرمی کشکک زانو شده باشید، انجام فعالیت هایی از قبیل بالا یا پایین رفتن از پله، خم کردن زانوها آن هم طولانی مدت دردی را در زانو ها ایجاد می کند. پس زمانی که شما تمامی علائم و نشانه های گفته شده را داشتید به منظور درمان و همچنین تشخیص دقیق حتما به متخصص ارتوپدی مراجعه کنید، تا تحت درمان قرار بگیرید چرا که چشم پوشی از این موضوع می تواند برای فرد خطرناک باشد.
چه افرادی بیشتر در معرض ابتلا به نرمی کشکک زانو هستند
این گروه از افراد بیشتر در معرض نرمی کشکک زانو هستند:
- افراد چاق
- افرادی که به طور مکرر ورزش می کنند مانند دوندگان و یا فوتبالیست ها چون این قبیل از فعالیت ها به زانو فشار زیادی را وارد می کند.
- افرادی که زانو های آن ها در گذشته دچار آسیب دیدگی شده است.
- دختران و پسران جوان (دختران به نسبت پسران بیشتر دچار این عارضه می شوند)
5 نشانه نرمی کشکک زانو
هر نوع بیماری از عوارض و علائمی برخوردار است که ما در این بخش از مقاله قصد داریم تا در خصوص 5 علائم نرمی کشکک زانو برای شما صحبت کنیم از جمله علائم این عارضه عبارتند از:
- ایجاد درد در ناحیه زانو که مربوط به بخش خاصی نیست، یعنی کاملا پراکنده است.
- ایجاد تورم،سفت و یا خشک شدن زانو که در صورت استفاده بیش از حد زانو رخ می دهد.
- ایجاد صدا موقع خم کردن زانو که در اثر فرسایش بیش از حد زانو اتفاق می افتد.
- احساس خرد شدن زانو که در هنگام بالا و یا پایین رفتن از پله ها ایجاد می شود.
- بروز درد در زمان رانندگی یا حتی نشتن های طولانی مدت
زمانی که شما هر کدام از این علائم را داشتید حتما می بایست به یک پزشک متخصص مراجعه کنید چرا که عدم درمان آن می تواند عوارض زیادی را به همراه داشته باشد.
راه های تشخیص نرمی کشکک زانو
زمانی که پزشک تشخیص داد که شما علائم نرمی کشکک زانو را دارید در اینصورت به منظور تشخیص قطعی راه های مختلفی وجود دارد، ابتدا با معاینه دقیق شروع می شود، بعد از انجام معاینات پزشک به منظور تشخیص اینکه آیا استخوان کشکک در استخوان ران قرار گرفته یا نه تصویر برداری با اشعه ایکس را تجویز می کند، همچنین به منظور مشاهده بهتر بافت نرم از سی تی اسکن با استفاده از اشعه ایکس می توان استفاده کرد.
زمانی که تشخیص این عارضه برای پزشک سخت تر شود در اینصورت از تصویر برداری MRI می توان استفاده کرد، چرا که تصویر برداری با این روش تصاویر مختلفی را ایجاد می کند و باعث شده تا تشخیص راحت تر انجام شود. جراحی آرتروسکوپی زانو نیز یکی از راه های تشخیص نرمی کشکک زانو محسوب می شود، پزشک در این روش تشخیص ابتدا لوله ای را که دوربین کوچکی به آن وصل است وارد مفصل زانو می کند، تا شرایط زانو را به خوبی مشاهده کند.
راه های درمان نرمی کشکک زانو
زمانی که متخصص ارتوپدی تشخیص داد که کشکک زانو های شما دچار نرمی شده است به منظور کاهش درد و التابات ناشی از آن روش های درمانی مختلفی را پیشنهاد می دهد تا درد را کاهش دهد.
استراحت: استراحت کردن می تواند کمی از درد و التهاب این عارضه بکاهد ولی در حین استراحت حتما به این نکته توجه داشته باشید که زانو های خود را صاف قرار دهید و خم کردن (چمباتمه) به شدت اجتناب کنید.
زانو بند: در زمان انجام فعالیت های روزانه استفاده از زانو بند می تواند درد ناشی از این عارضه را کاهش دهد.
مصرف دارو: مصرف برخی از داروهای ضد التهابی برای کاهش درد بسیار موثر است، ولی ممکن است که بعضی از افراد منع مصرف این نوع ازداروها را داشته باشند که می توان از داروی جایگزین استامینوفن استفاده کرد.
گرما درمانی: زمانی درد اولیه زانو ها برطرف شد در اینصورت به منظور برطرف کردن خشکی زانو ها گرما درمانی می تواند بسیار موثر و تاثیر گذار است.
سرما درمانی: یکی از راه هایی که می توان با استفاده از آن درد را کنترل کرد استفاده از کمپرس یخ می باشد، ولی حتما به این نکته توجه داشته باشید که مدت زمان قرار گیری کمپرس روی پوست بیش از 5 دقیقه نباشد.
جراحی: زمانی که با هرکدام از روش های درمانی گفته شده نرمی کشکک زانو درمان نشد در اینصورت آخرین راه جراحی پیشنهاد می شود. گاهی اوقات ممکن است درد این عارضه به قدری زیاد باشد که پزشک روش های جراحی مختلفی را انتخاب کند.
- جراحی آرتروسکوپی زانو
- جراحی تنگ کردن رباط ها
- جراحی اصلاح غضروف
- جراحی تراز کردن استخوان ها
- رهاسازی لترال
مراجعه به بهترین متخصص ارتوپدی
نرمی کشکک زانو می تواند عارضه ای بسیار درناک باشد که مانع از انجام برخی از فعالیت ها در فرد شود. به همین منظور برای درمان می بایست به بهترین متخصص ارتوپدی مراجعه کنید تا تحت درمان قرار بگیرید. از جمله ویژگی های بهترین متخصص ارتوپدی می توان به موارد زیر اشاره کرد.
- داشتن تجربه و تخصص کافی در زمینه درمان
- پرس و جو کردن از مراجعه کننده های قبلی
- نوع اخلاق و برخورد پزشک می تواند بسیار تاثیر گذار باشد.
- داشتن محیط کاری تمیز و همچنین آرام بخش
0 Comments