دکتر مهدی مقتدائی » آسیب های ورزشی زانو » تاندونیت کشکک زانو چیست و چگونه درمان می شود؟
مدت زمان مطالعه ۶ دقیقه

تاندونیت کشکک زانو چیست و چگونه درمان می شود؟

تاندونیت زانو که معمولاً یک آسیب ورزشی در نظر گرفته می شود، التهاب تاندونی است که کاسه زانو را به ساق پا متصل می کند. تاندون ها رشته هایی از بافت پیوندی هستند که عضلات را به استخوان ها متصل می کنند و زانو را در دویدن، پریدن و لگد زدن یاری می کنند.

هنگامی که تاندون کشکک ملتهب می شود، منجر به درد تاندون می شود که می تواند از جزئی تا شدید متغیر باشد. این وضعیت معمولاً در افرادی که در بسکتبال، والیبال، دو، پرش طول، کوهنوردی، اسکیت یا ایروبیک حرفه ای شرکست می کنند دیده می‌شود.

تاندون زانو رشته هایی هستند از جنس بافت پیوندی که استخوان ها و عضلات زانو را به یکدیگر متصل کرده و حرکت کردن زانو را ممکن می سازند. تاندون زانو معمولا در اثر فشار های مکرر و استفاده بیش از حد ایجاد می شود. در این وضعیت تاندون زانو ملتهب می شود و درد و ناراحتی را برای فرد به همراه دارد.

تاندونیت زانو

علت تاندونیت زانو چیست؟

التهاب تاندون کشکک می تواند به دلیل استفاده بیش از حد از زانو یا ضربه های سخت مکرر اتفاق بیفتد. فعالیت های مکرر، مانند پریدن، دویدن یا سایر حرکات که ضربه و فشار همراه هستند، می تواند باعث خرابی میکروبافت تاندون شود که منجر به تاندونیت کشکک می شود. پارگی های کوچک در تاندون می تواند زانو را ضعیف کرده و باعث تورم، التهاب و درد شود.

علائم تاندونیت کشکک زانو

در بسیاری از موارد فردی که دچار تاندونیت زانو می شود، پس از ورزش یا فعالیت های تفریحی، متوجه شروع ناگهانی درد و درد در ناحیه درست زیر کاسه زانو خواهید شد. ممکن است هنگام فرود آمدن از پرش یا هنگام بالا و پایین رفتن از پله ها متوجه درد شوید. گاهی اوقات این درد در هنگام استراحت نیز وجود دارد؛ به ویژه پس از نشستن با زانوهای خمیده. معمولا تورم تاندونیت دقیقا زیر کاسه زانو قابل مشاهده است.

علائم رایج برای کسانی که تاندونیت کشکک را تجربه می کنند ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • درد زیر کاسه زانو در حین فعالیت
  • درد زیر کاسه زانو در هنگام استراحت
  • تورم زیر کاسه زانو
  • ضعف در زانو

در مراحل اولیه تاندونیت، معمولا درد با استراحت بهبود پیدا می کند. این درد در هنگام فعالیت بروز می کند و ممکن است با گرم شدن بدن فرد بهبود پیدا کند. با اتمام فعالیت، درد ممکن است مجددا شروع شود.

اگر در صورت وجود درد به فعالیت خود ادامه دهید، معمولاً می توانید ورزش را ادامه دهید یا در سطح طبیعی انجام دهید. با این حال، اگر به ورزش ادامه دهید و استراحت نکنید، درد شدیدتر شده و قبل، حین و بعد از فعالیت وجود خواهد داشت. در این مرحله اگر به فعالیت خود ادامه دهید، می توانید آسیب دائمی به تاندون وارد کنید و بهبودی طولانی تری طول می کشد.

تاندونیت زانو چگونه تشخیص داده می شود؟

برای تشخیص تاندونیت کشکک، متخصص ممکن است با معاینه فیزیکی و بررسی آسیب های اخیر، تاریخچه پزشکی و علائم، احتمال ابتلا به تاندونیت را ارزیابی کند. آزمایش های زیر نیز ممکن است برای تشخیص این بیماری مفید باشند:

  • اشعه ایکس برای ایجاد تصاویری از بافت های داخلی، استخوان ها و اندام ها
  • سونوگرافی برای بررسی تصاویری از بافت ها و اندام ها با استفاده از امواج صوتی
  • MRI برای تصاویر دقیق از اندام ها و بافت های داخلی با استفاده از مغناطیس و امواج رادیویی

بیشتر بخوانید: تاثیر اضافه وزن بر زانو چگونه است؟

درمان تاندونیت زانو

هدف از درمان تاندونیت زانو، کاهش التهاب تاندون و سپس بهبودی آن است. تاندونیت زانو ممکن است با رعایت برخی نکات در خانه بهبود پیدا کند و در موارد شدید تر ممکن است به درمان های پزشکی نیاز داشته باشد.

درمان تاندونیت کشکک زانو در خانه

  • استراحت: اولین راهکار برای بهبود تاندونیت زانو، استراحت است. از پریدن یا بالا رفتن از پله ها پرهیز کنید و زانوی خود را حتی در حالت نشسته صاف نگه دارید تا تاندون بهبود یابد.
  • کمپرس سرد: دو تا سه بار در روز به مدت 20 دقیقه از کمپرس سرد استفاده کنید. می توانید یک حوله را روی زانو قرار دهید و روی آن کیسه یخ بگذارید. سرما به کاهش تورم، التهاب و درد کمک می کند.
  • دارو: برخی از دارو های مسکن و ضد درد مانند آسپرین می توانند در کنترل درد به شما کمک کنند.
  • ابزار کمکی: استفاده از ابزار کمکی مانند زانو بند و بریس به شما کمک می کند تا از فشار زانو بکاهید و درد کمتری را احساس کنید.
درمان تاندونیت زانو

بیشتر بخوانید: ورزش های مناسب برای تقویت زانو

درمان پزشکی تاندونیت

  • فیزیوتراپی

فیزیوتراپی یکی از بهترین راهکار های درمانی برای تاندونیت زانو است. فیزیوتراپی تکنیک های مختلفی را شامل می شود که می تواند در کاهش درد، بهبود التهاب و ترمیم و بازسازی بافت زانو تاثیرگذار باشد.

  • تزریق کورتیزون

تزریق کورتیزون توسط پزشک ممکن است به کاهش درد کمک کند، اما می تواند تاندون را ضعیف کند.

  • عمل جراحی

اگرچه پارگی تاندون غیر معمول است، دما در صورتی که تاندون پاره شود، ممکن است برای ترمیم آن به جراحی نیاز باشد.

چگونه از تاندونیت زانو پیشگیری کنیم؟

روش های درمان تاندونیت زانو

از ورزش ها و فعالیت هایی که ممکن است مشکلات زانوی شما را تشدید کند، خودداری کنید. برای جلوگیری از درد ممکن است به استراحت کامل نیاز داشته باشید. اقدامات زیر در پیشگیری از این مشکل به شما کمک می کند:

  • قبل از فعالیت بدنی خود را گرم کنید
  • قبل از ورزش حرکات کششی انجام دهید
  • اگر درد دارید، زانو را تحت فشار قرار ندهید
  • برای کمک به تاندون کشکک، عضلات ران را تقویت کنید

پرسش های متداول

دکتر مهدی مقتدایی

متخصص ارتوپد، فلوشیپ جراحی زانو
دکترای حرفه ای: پزشکی عمومی از دانشگاه علوم پزشکی تهران 1378
دکترای تخصصی: رتبه اول بورد ارتوپدى كشور دانشگاه علوم پزشكى تهران ١٣٨٤
فلوشیپ: جراحی زانو از دانشگاه علوم پزشکی ایران

برچسب ها:
مقالات مرتبط
درمان پارگی رباط صلیبی زانو

درمان پارگی رباط صلیبی زانو

درمان پارگی رباط صلیبی زانو با روش‌های مختلفی انجام می‌شود. انتخاب نوع درمان به شدت و نوع آسیب بستگی دارد. در برخی از موارد، این...

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس سریع با پزشک