دکتر مهدی مقتدائی » جراحی زانو » سن مناسب جراحی پای پرانتزی
مدت زمان مطالعه ۶ دقیقه

سن مناسب جراحی پای پرانتزی

سن مناسب برای جراحی زانوی پرانتزی بستگی به شرایط و نیازهای هر فرد دارد. اما به طور کلی، درمان زانوی پرانتزی ممکن است در هر سنی که شدیدترین عوارض آن احساس شود، مورد نیاز باشد. اگر فرد دچار درد شدید، محدودیت حرکتی و کاهش کیفیت زندگی به علت زانوی پرانتزی شده باشد، ممکن است نیاز به جراحی داشته باشد. در برخی موارد، انجام عمل جراحی زانوی پرانتزی در سنین میانی تا پایانی عمر ممکن است مطلوب باشد. 

02:34
truncate dir-rtl

جراحی پاپرانتزی شدید در آقای 20 ساله

بهترین سن برای جراحی پای پرانتزی چه زمانی است؟

بهترین سن برای جراحی زانوی پرانتزی بعد از پایان دوره بلوغ اسکلتی است زیرا در سنین پایین تر و پیش از  تکامل دوره رشد فرد، صفحات رشد باز بوده و می‌توان زانوی پرانتزی را با روش‌های دیگر و غیر جراحی اصلاح کرد. 

با افزایش سن و بسته شدن صفحات رشد، زمان درمان افزایش یافته و میزان اصلاح نیز کاهش پیدا می‌کند در نتیجه پزشک متخصص ارتوپد انجام جراحی را پیشنهاد می‌کند. چون در سنین بالاتر جراحی درمانی قطعی برای این عارضه است. به طور مثال در کودکی با استفاده از زانوبند می‌توان این عارضه را اصلاح کرد اما در میانسالی این امکان وجود ندارد.

بنابراین بر اساس نظر اکثر متخصصان ارتوپد بهترین سن جراحی پای پرانتزی پیش از تغییرات غضروف مفصلی یا وارد شدن آسیب به رباط‌های زانو است و در سنین  20 تا 25 سال که هنوز وضعیت پای پرانتزی دردناک نشده است این جراحی بهتر است انجام شود. زیرا با بروز درد ابتلا به آرتروز نیز آغاز شده است.

02:00
truncate dir-rtl

عمل جراحی اصلاح زانوی پرانتزی

عوارض تاخیر در جراحی پای پرانتزی

پای پرانتزی اگر در زمان مناسب و بهترین سن جراحی نشود می‌تواند عوارض به دنبال داشته باشد. عمر یک مفصل به میزان صاف بودن آن و در یک امتداد بودن هر دو استخوان ران و ساق پا بستگی دارد. اگر پا در دراز مدت در حالت پرانتزی باشد موجب بروز آرتروز زودرس می‌شود.

تاخیر در جراحی پای پرانتزی موجب ایجاد تغییرات بسیار در مفصل زانو شده و ممکن است نیاز به انجام جراحی تعویض مفصل زانو را ایجاد کند.

بیشتر بخوانید: درمان پای پرانتزی کودکان

نتیجه جراحی پای پرانتزی منوط به رعایت مراقبت‌های ثانویه و بعد از عمل است. کودکان توان مراقبت صحیح از پای جراحی شده خود را ندارند اما بزرگسالان و افراد بالغ با توجه به ثابت بودن وزن می‌‎توانند به راحتی با عصا و واکر راه رفته و دستورالعمل‌های مراقبتی را رعایت کنند.

حداکثر سن برای جراحی پای پرانتزی

حداکثر سن برای انجام جراحی پای پرانتزی به طور کلی مشخص نیست و وابسته به شرایط و وضعیت شخصی هر فرد است. اما در بسیاری از موارد، انجام جراحی پای پرانتزی در سنین متوسط تا میانسالی، و حتی در برخی موارد در سنین پایین‌تر، ممکن است مطلوب باشد. مهمترین عامل برای تصمیم‌گیری در مورد جراحی، وضعیت عمومی و سلامتی فرد، شدت عوارض پای پرانتزی و نیاز فوری به درمان و همچنین پاسخ به سایر درمان‌های مورد استفاده است. برای اطمینان از موارد خاص، بهتر است با پزشک متخصص مشورت کرده و به توصیه‌های او عمل کنید.

01:30
truncate dir-rtl

اصلاح زانوی پرانتزی به روش استئوتومی

حداقل سن برای انجام جراحی پای پرانتزی

حداقل سن برای جراحی پای پرانتزی ممکن است بسته به معیارهای مختلف و شرایط پزشکی متفاوت باشد. عموماً، افراد باید حداقل 18 ساله باشند تا اجازه‌ی انجام چنین عمل جراحی و برای انجام جراحی قدرت تصمیم گیری داشته باشند. اما این مورد ممکن است با توجه به شرایط ویژه‌ای که برای هر فرد در نظر گرفته می‌شود، متغیر باشد.

بیشتر بخوانید: بهترین دکتر برای زانوی پرانتزی

سوالات متداول

نتیجه گیری

سن مناسب برای جراحی پای پرانتزی به وضعیت فیزیکی هر فرد است. در برخی موارد، جراحی در سنین بالا می‌تواند موثر باشد. در حالی که در برخی موارد، حتی در سنین پایین‌تر نیز ممکن است جراحی انجام شود.. تصمیم نهایی برای انجام جراحی باید با مشورت پزشک متخصص و بررسی دقیق وضعیت فردی اتخاذ شود.

دکتر مهدی مقتدایی

متخصص ارتوپد، فلوشیپ جراحی زانو
دکترای حرفه ای: پزشکی عمومی از دانشگاه علوم پزشکی تهران 1378
دکترای تخصصی: رتبه اول بورد ارتوپدى كشور دانشگاه علوم پزشكى تهران ١٣٨٤
فلوشیپ: جراحی زانو از دانشگاه علوم پزشکی ایران

برچسب ها:
مقالات مرتبط
پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 Comments
Submit a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس سریع با پزشک