پای پرانتزی در کودکان در واقع جزء شایع ترین مشکلات مربوط به زانو ها محسوب می شود که مهم ترین علت بروز آن می توان به قرار گیری نوزاد در رحم مادر در فضای بسیار کم اشاره کرد. از لحاظ ظاهری زانوی پرانتزی به این شکل است که قوزک پاها به هم نزدیک تر و میان آن فاصله بسیار زیادی وجود دارد. اگر می خواهید تا در مورد راه های درمان این مشکل و از همه مهم تر درمان بیشار بدانید حتما تا انتهای این نوشتار همراه ما باشید.
راه های درمان پای پرانتزی در کودکان
قبل از اینکه بخواهیم شما را با انواع روش های درمان این عارضه در کودکان آشنا کنیم بهتر است تا در ابتدا با دلایل بروز این مشکل بیشتر آشنا شوید چرا که شناخت علت به پزشم کمک کرده تا با توجه به آن برای فرد منساب ترین و بهترین روش درمانی را انتخاب نماید.
از مهم ترین دلایل ایجاد پای پرانتزی در کودکان عبارتند از بیماری بلانت، راشیتیسم، آکندروپلازی و مشکلات استخوانی می شود.
حالا که با دلایل مهم بروز چنین این مشکل در زانو ها آشنا شدید بهتر تا با روش های درمانی آشنا شوید، دقت داشته باشید که انتخاب روش درمانی مناسب با توجه به سن کودک مشخص می شود.
✳️ اگر کودک زیر 2 سال زانوی پرانتزی داشته باشد به هیچ عنوان نگران کننده نیست چرا که داشتن چنین مشکلی ان هم در این سن به صورت خود به خودی درمان می شود اما در این زمان لازم است تا حتما کودک شما زیر نظر بهترین متخصص ارتوپدی در تهران باشد تا بهودی هر چه سریع تر حاصل شود.
✳️ زمانی که بعد از 2 سالگی متوجه شدید پای کودک شما پرانتزی است لازم است تا حتما علت بروز ان حتما توسط پزشک بررسی شود و براساس روش درمانی را انتخاب کرد. از جمله روش های درمان پای پرانتزی در این سن شامل استفاده از کفش های منساب، گچ گرفتن پاها، جراحی یا ساتفاده از زانو بند می شود.
✳️ در صورتی که روش های درمانی مختلف تاثیر بسزایی در درمان نداشت انجام جراحی می تواند بهترین گزینه محسوب شود. پزشک برای انجام این عمل از روش های مختلفی استفاده می کند که از مهم ترین آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
قرار دادن صفحه فلزی: هدف از انجام این کار متوقف کردن رشد استخوان سالم آن هم به صورت موقت می باشد تا از این طریق بتوان قسمت مشکل دار را زا طریق رشد طیعی با دیگر قسمت ها متناسب کرد در انتها بعد از رشد طبیعی استخوان لازم سات تا جراحی مجدد برای خارج کردن صفحه فلزی انجام داده شود.
استئوتومی تیبا: جراحی به این صورت انجام می شود که در ابتدا جراح استخوان ساق پا را برش می دهد، تا با تغییر شکل آن بتواند میان دو استخوان تراز ایجاد نماید. دقت داشته باشید که در این روش جراحی ممکن است از صفات فلز یا حتی پیچ هایی در داخل ساق پا استفاده شود.
اگر می خواهید تا در مورد جراحی زانوی پرانتزی بیشتر بدانید حتما این مقاله از سایت را مطالعه کنید.
نقش پیشگیری در درمان پای پرانتزی در کودکان
توجه داشته باشید که راه خاصی برای پیشگیری از بروز چنین مشکلی در کودکان وجود ندارد ویل با رعایت یکسری نکات از ایجاد چنین بیماری در کودک خود جلوگیری کنید.
از مهم ترین آن ها عبارتند از:
- مصرف ویتامین D
- مصرف کلسیم
مصرف این مواد غذایی می تواند از بیماری راشیتیسم که مهم ترین علت ایجاد پای پرانتزی در کودکان است پیشگیری کرد.
طول درمان پای پرانتزی در کودکان چقدر است؟
زمانی که کودک شما راه رفتن خود را شروع می کند یعنی از سنین 11 تا 18 ماهگی که راه رفتن را شروع می کند ممکن است فکر کنید که پای کودک شما پرانتزی است اما دقت داشته باشید زمانی که این عارضه تا بعد از دو سالگی همچنان باقی مانده بود لازم است تا برای تشخیص و انتخاب مناسب ترین روش درمانی به پزشک مراجعه نمایید چرا که هر چه قدر درمان این عارضه را با تاخیر بیاندازید زوند درمان نیز طولانی تر می شود.
سوالات متداول
توجه داشته باشید که درمان این بیماری لازم است تا حتما در مراحل ابتدایی تشخیص داده شود چرا که با استفاده ازآتل یا ساق بند می توان آن را در همین مرحله درمان کرد.
مهم ترین علت بیماری راشیتیسم در واقع کمبود ویتامین D و کلسیم است از همین رو حتما مصرف این مواد را در وعده های غذایی کودک خود قرار دهید.
ذکر این نکته بسیار حائز اهمیت است که در صورت ژنتیکی بودن این مشکل لازم است از تا ردمانز یر نظر یک پزشک متخصص انجام داده شود.
کلام آخر
در انتهای این نوشتار باید اشاره کنیم که درمان پای پرانتزی در کودکان بر حسب سن و علت ایجاد آن می تواند کاملا متفاوت باشد، دقت داشته باشید که در صورت مشاهده هر چه سریع تر به پزشک متخصص مراجعه نمایید ذکر این نکته بسیار حائز اهمیت می باشد که عدم درمان به موقع روند درمان را با تاخیر می اندازد.
0 دیدگاه